Over ons

De vereniging
Les taxateurs is de Culemborgse jeu de boulesvereniging en heeft ongeveer 75 leden, ooit begonnen door aan aantal enthousiaste boulers die elkaar troffen in park De Plantage en in 1975 een vereniging oprichtten. In de jaren 90 werd het speelterrein aan de Steenovenslaan (een iconische locatie dicht bij de Lek en de Spoorbrug) in gebruik genomen. Het gezellige clubhuis is de voormalige opzichterswoning van Steenfabriek die vroeger in de buurt gevestigd was. In 2004 werd het boulodrome, gelegen achter het clubhuis, in gebruik genomen. Het terrein heeft 10 binnenbanen en 16 buitenbanen.
Het clubhuis bevat een kantine waar tijdens de openingstijden koffie/thee, fris, bier en wijn verkocht worden. Afrekenen uitsluitend via PIN.
De vereniging staat open voor het geven van clinics aan vrijwilligersorganisaties in Culemborg en aan leden van zusterverenigingen. We vragen daarvoor een onkostenvergoeding. 

Delen op social media?

Het clubhuis
Ons clubhuis is een historisch gebouw. Het is in de 19e eeuw gebouwd als opzichterswoning van de steenfabriek die toen aan de Steenovenslaan stond. De fabriek stond ongeveer waar nu het grote parkeerterrein is. Het clubhuis is gebouwd van Culemborgse metselstenen. Het is bekend wie de voormalige bewoners geweest zijn. Yzak Bruelleman (1811-1966 was van 1846-1866 baas-opzichter van de steenfabriek. In 1872 kwam steenbakker Aart de Boef (1851-1926) als meesterknecht werken en werd al snel baas-opzichter van de fabriek, hij bleef er wonen tot zijn 50-jarig jubileum in 1922. De laatste opzichter die er woonde was de heer Van Kooten. Daarna waren er nog andere bewoners en vanaf begin 21-eeeuw heeft Les taxateurs het als clubhuis in gebruik. Huis en terrein zijn eigendom van de gemeente Culemborg.

Donateurs
Als  u de vereniging wilt ondersteunen middels een jaarlijkse donatie dan stellen wij dit zeer op prijs. De minimale bijdrage is hiervoor is € 12,50 per jaar.
U krijgt als donateur een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie en u ben altijd welkom bij de Snert- en Franse middagen.

Voorzitter

Jos Vermeulen
06 21198240
voorzitter@lestaxateurs.nl

Penningmeester

Erik van den Broek
penningmeester@lestaxateurs.nl

Secretaris

Jan Kalisvaart
06 21515536
secretaris@lestaxateurs.nl

Facilitaire zaken

Otto van Gasteren
06 42417654
facilitairezaken@lestaxateurs.nl

Wedstrijdzaken